På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Villkor

Som användare av SPAR och av information från SPAR förbinder du dig att följa villkoren för SPAR-tjänster vilket bland annat omfattar

 • att behandla personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning.
  Detta betyder bland annat att:
  • ändamålet/syftet med registret måste vara tydligt beskrivet. Personuppgifter får endast samlas in för särskilda, uttryckligt angivna och berättigade ändamål.
  • man inte får behandla uppgifter i strid mot ändamålet, d.v.s. inte för något ändamål som är oförenligt med det för vilket uppgifterna ursprungligen samlades in.
  • den som ansvarar för registret måste ha medgivande från de vars uppgifter man behandlar i sitt register. I vissa undantagsfall behövs inte medgivande från var och en enligt undantagsregler i EU:s dataskyddsförordning.
  • alla ska kunna få ett registerutdrag (artikel 15, tidigare benämnt ”§ 26-utdrag”). 
  • de vars uppgifter behandlas i registret ska kunna spärra så att uppgifterna inte används i marknadsföringssyfte (”reklamspärr”).
  • man måste rätta felaktiga uppgifter.

Innehav av ett utgivningsbevis enligt yttrandefrihetsgrundlagen (1991:1469), YGL, ger rätt att publicera uppgifter, men de grundläggande reglerna enligt EU:s dataskyddsförordning gäller om inte annat framgår av reglerna i YGL.

Innehåll i och förutsättningar för användning av SPAR framgår också av

 • lagen (1998:527) om det statliga personadressregistret,
 • förordningen (1998:1234) om det statliga personadressregistret och
 • Skatteverkets föreskrifter om utlämnande av uppgifter ur SPAR (SKVFS 2011:06 samt SKVFS 2012:06).

De allmänna juridiska grunderna som styr utlämnandet av uppgifter ur SPAR finns beskrivet i avsnittet ”Mer om SPAR” i fliken Om SPAR.

Villkor rörande priser och betalning framgår av punkterna i vår prislista.

Ytterligare villkor kan anges i respektive tillstånd för användande av SPAR.

För att använda SPAR-tjänsterna på internet behöver du en e-legitimation. Du kan läsa mer om e-legitimation här.

För att använda SPAR- tjänsterna via program till program-kommunikation behövs serverlegitimation. På Expisofts webbplats för elektroniska identiteter (https://www.expisoft.se/) finns beskrivet vilken legitimation som ska användas för SPAR. 

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA