På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Specialrutiner

A. Jubilar
Person som fyller år under en viss tidsperiod. Flera jämna åldrar kan anges, i resultatet syns dock inte vilka åldrar som avses. Det finns möjlighet att adressera jubilarens maka/make.

B. Avliden
Personer som avlidit under en viss tidsperiod. Personerna måste dock ha fyllt 16 år före dödsfallet.

C. Flyttat
Person inflyttad eller utflyttad i visst område (län, kommun eller distrikt) under en viss tidsperiod. Det går även att välja "flytt inom vald geografi", vilket ger samtliga som har ny folkbokföringsadress inom den valda geografin.
 
I SPAR går det att ställa krav på att flytten ska ha skett från (eller inte från) en viss geografi.
 
I flyttrutinen ingår bara den senaste flytten. Tidigare flyttar, som ligger i historik, tas inte med. Detta gäller även om flera flyttar för samma person ligger inom den angivna tidsperioden. Flyttrutinen är inte användbar lång tid i efterhand. Ett urval med exempelvis ”flyttat in under förra året” ger bara träff på de personer som flyttade in då och fortfarande bor kvar. De som flyttade in under den sökta tidsperioden men som därefter flyttat igen (oavsett om de flyttat vidare till annan del av landet eller bara till huset bredvid) kommer inte med i urvalet.

Historiska uppgifter gallras ur SPAR senast efter tre år. Ett urval med exempelvis ”flyttat in för fyra år sedan och kommer från orten X” ger inga träffar eftersom uppgift om den tidigare adressen/orten inte längre finns i SPAR.

Med flytt avses här när uppgifterna har ändrats i SPAR, inte när folkbokföringsdatum har ändrats. Med flyttad (ny i vald geografi) avses

  • nyfödda
  • invandrade (ej tidigare folkbokförda i Sverige eller ”återinvandrade”)
  • inflyttade (nyss folkbokförda i annan del av Sverige) samt
  • personer som tills nu haft skyddade personuppgifter.

Det är inte tillåtet att kombinera de geografiska kraven så att urvalets resultat endast kommer att avse invandrade personer.

D. Barn
Barn som blivit 8 veckor gamla vid urvalstillfället ("nyfödda").

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA