På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Adressering

Observera!
Från mitten av maj 2020 kommer adressering med tillskrift ("Till hushållet" respektive "Till vårdnadshavare för") inte längre att erbjudas av SPAR. Orsaken beror i första hand på juridiska skäl men även på grund av svårigheter för postoperatörerna att kunna dela ut post adresserad med tillskrift. Läs mer.

Urval kan adresseras till samtliga som matchar urvalet. För att undvika dubbeladressering går det att välja att adressering ska göras till i första hand kvinnan, i första hand mannen eller till hushållet. Om till hushållet väljs läggs tillskriften "Till hushållet" till före efternamnet, och om det finns olika efternamn i hushållet anges efternamnen separerade med komma.

Väljer man adressera i första hand mannen för att undvika dubbla utskick till makar på samma adress får man ut:

 • gifta män
 • gifta kvinnor  som inte bor på samma adress som mannen hon är gift med
 • ogifta kvinnor
 • ogifta män

Detta val är alltså endast till för att man inte ska få ut båda personerna i de fall de är gifta och bor på samma adress. Vill man inte nå ut till de gifta kvinnorna är lösningen att göra två urval, ett på alla män och ett på ogifta kvinnor Det är vidare möjligt att välja om särskild postadress ska användas, om den finns angiven, eller om folkbokföringsadress ska användas. Dessa val gäller även för adressering till barn under 16 år enligt nedan.

Adressering till barn under 16 år
Observera!
Från mitten av maj 2020 kommer adressering med tillskrift ("Till vårdnadshavare för") inte längre att erbjudas av SPAR. Orsaken beror i första hand på juridiska skäl men även på grund av svårigheter för postoperatörerna att kunna dela ut post adresserad med tillskrift. Läs mer.

Vid urval av barn under 16 år går det att välja om urvalet ska adresseras till vårdnadshavaren, i vårdnadshavarens namn, eller om det ska adresseras till vårdnadshavare med tillskrift "Till vårdnadshavare för" samt barnets namn. Om det senare alternativet väljs blir resultatet en adresspost per barn för de fall där vårdnadshavaren har samma adress som barnet.

Om adressering till vårdnadshavaren med vårdnadshavarens namn väljs finns följande adresseringsval att göra:

 • endast till vårdnadshavare som har samma adress som barnet
 • inget krav på att adress är samma som barnets
 • i första hand till kvinnlig vårdnadshavare
 • endast till kvinnlig vårdnadshavare
 • i första hand till manlig vårdnadshavare
 • endast till manlig vårdnadshavare
 • till alla vårdnadshavare

Spärr mot direktreklam kontrolleras både på barnet och på vårdnadshavaren. Om någon av dem har spärr levereras inte någon adress.

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA