På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Personnummersättning

Syftet med tjänsten är att ge kunden möjlighet att kvalitetssäkra personuppgifter i sina befintliga (kund/medlems-)register. Kunden lämnar in en fil som innehåller namn- och adressuppgifter till SPAR (antalet frågor per infil är av prestandaskäl begränsat till max 10 000). Tjänsten söker ut de personer som matchar de inlämnade uppgifterna och kompletterar dem med personnummer. För varje inlämnad uppgift anges om matchning kunnat göras. En träff kan vara unik eller ge flera alternativa personposter att välja mellan. När inlämnad uppgift resulterar i flera träffar i SPAR levereras alternativa personposter, dock i ett begränsat antal.

I denna tjänst får adress och folkbokföringsort enbart användas som sökbegrepp i kombination med namn. Sökning sker med så kallad fonetisk sökning.

Resultatet av tjänsten är en fil med personposter som kunden hämtar elektroniskt.

Det är inte tillåtet att personnummersätta namn och adresser som erhållits i syfte för direktreklamändamål (prospect). Personnummersättning av sådan lista/förteckning strider mot reglerna i EU:s dataskyddsförordning. Enligt direktreklambranschens egna regler är användandet av personnummer i prospectsituationer ("reklamändamål") generellt sett inte heller tillåtet (se avsnitt 6 i Swedmas regler).

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA