På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Aviseringstjänster

Aviseringstjänsterna förser kunder med personuppgifter från SPAR för att aktualisera, komplettera och kontrollera personuppgifter i egna register. Detta sker genom att uppgifter ur SPAR aviseras via fil till kunden. Uppgifter som lämnas ut är i regel endast namn och adress. Myndigheter, banker och försäkringsbolag har tillgång till ytterligare några uppgifter. Taxeringsuppgifter för enskilda personer lämnas endast ut till polis- och tullmyndighet.

Aviseringstjänsterna kan tillhandahålla personuppgifter enligt följande:

  • Avisering med infil, även benämnd ändringsavisering. Aktuella uppgifter i SPAR för personposter som har ändrats sedan ett angivet datum eller vid prenumeration sedan föregående avisering. Kunden har angivit vilka personer som ska utsökas genom en elektroniskt inlämnad fil med personnummer. Tjänsten Ändringsavisering kan även leverera uppgifter om nuläge. Genom att markera personnummer i infilen levereras nuläge för dessa vid nästa aviseringstillfälle. Därefter återgår tjänsten till att endast avisera förändringar, tills eventuell ny infil (med markerade personnummer) lämnas.

  • Nulägesavisering. Aktuella uppgifter i SPAR för personer vilka har angetts av kunden genom en elektroniskt inlämnad fil med personnummer.

  • Bruttoavisering. En speciell variant av avisering är så kallad bruttoavisering. Vid bruttoavisering erhåller kunden aktuella uppgifter för alla personposter i SPAR som har ändrats sedan ett angivet datum eller vid prenumeration sedan föregående avisering. Läs mer här.

  • Nuläge utan infil. I tjänsten nuläge utan infil kan kunden få aktuella uppgifter om en viss åldersgrupp i SPAR. I tjänsten anges vilka personposter som ska väljas ut genom att ange mellan vilka datum de sökta personerna ska vara födda. Tjänsten är avsedd för kreditupplysningsföretag för att de ska kunna uppdatera sina register med personer som under nästa år kommer att fylla 16 år.

Resultatet av tjänsten är en fil med personposter som kunden hämtar elektroniskt.

Avisering kan utföras vid ett enstaka tillfälle eller som prenumeration med återkommande aviseringar.

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA