På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Kundtestmiljö

Den som utvecklar en egen applikation för åtkomst till SPAR via API ska testa sin applikation mot SPARs kundtestmiljö. I kundtestmiljön testas personsök och filtransport via API innan de används i produktion.

Under fliken Anslutning till kundtestmiljön beskrivs det hur olika sökningar kan gå till på personID eller sökning på namn, adress, födelsetid mm samt hur lämna/hämta fil går till.

Beskrivning av det logiska och tekniska gränssnittet finner du under Gränssnittsmanual.Observera att man måste ha serverlegitimation för att nå vår kundtestmiljö. Det vill säga samma krav som för att nå vår produktionsmiljö.

Ingen certifiering eller godkännande sker av kundens applikation. Det är kundens eget ansvar att testa sin applikation i tillräcklig omfattning. Det är viktigt att tester i kundtestmiljön genomförs innan applikationen ansluts till SPAR:s produktionsmiljö.

Frågor angående kundtestmiljön kan ställas till kundtjänst, helst via Kontaktformuläret. Skatteverket kan enbart lämna stöd i frågor om funktionaliteten i kundtestmiljö och i systemgränssnitt, inte i frågor som berör kundens egen applikation eller hur applikationen ska utvecklas.

Databasen i kundtestmiljön innehåller anonymiserad testdata, data är statisk dvs. inga förändringar sker i data. Kundtestmiljön är enbart avsedd för att genomföra funktionella test, inte prestandatester. Om felaktigheter i testmiljön eller i beskrivningar kring denna upptäcks ska det anmälas till kundtjänst. Anmälan av fel i Kundtestmiljön kan göras via frågeformuläret Felanmälan.

Länkar till senaste XML-scheman för frågemeddelande samt svarsmeddelande finner du under "Relaterade länkar" nedan.

Relaterade länkar

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA