På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Driftsättningen 27-28 september 2014

Denna helg uppgraderas funktionalitet i SPAR enligt följande.

Allmänt

  • XML-scheman. Inga befintliga XML-scheman förändras och inga nya tillkommer.
  • Behörigheter till SPAR. Ändring sker av befintliga behörighetskategorier. Kunder ("företag") och kundanvändare ("anställda" eller "ombud") kan ha godtyckliga kombinationer av behörighetskategorier. Befintliga behörigheter kommer automatiskt att göras om till de nya.
  • Administration av fakturor. SPAR:s kundtjänst kan numera makulera samtliga poster på ett uppdrag så att Statens Servicecenter inte behöver involveras med krediteringar i efterhand.

Urvalstjänsterna

  • Flyttrutin. I inflyttningsrutinen är det nu möjligt att ange varifrån man har flyttat eller inte har flyttat till nya geografin.
  • Infil med postnummer. Nu blir det möjligt att lämna infil (bl.a.i excel-format ) med postnummer/-intervaller till urvalssimuleringar och urvalsuppdrag.
  • Möjlighet att ange LKF-koder. För de ombud och kunder som har tillgång till tjänsten Simulera urval blir det nu möjligt att ange geografiska urvalskriterier med LKF-kod (Län, Kommun, Församling) i stället för via rullgardinslister.
  • Ändringsavisering Direktreklamspärr (förändrad tjänst). DR-Avisering är en ändringsavisering med möjlig inledande nulägesavisering. Via denna tjänst får man information om vilka av de egna kunderna/medlemmarna som har reklamspärr i SPAR. För att uppgiften ska kunna lämnas ut fordras att den enskilda personen även har lämnat medgivande till SPAR om att uppgift om DR-spärr får lämnas ut. Tjänsten fordrar att man lämnar en infil till SPAR med uppgift om egna registrets personnummer.

Personsökstjänsten

  • Fonetik vid personsökning. Den fonetiska sökfunktionen har förbättrats avseende namn som slutar på "c" samt innehåller "ck".

Ändringsaviseringstjänsten

  • Avlidna med sekretessmarkering. Personer med bibehållen sekretessmarkering som avregistreras ur SPAR kommer att aviseras till berörda kunder. Detta gäller såväl för vanlig ändringsavisering som för kunder med bruttoavisering.

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA