På statenspersonadressregister.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Om cookies på SPAR-webben.

Jag förstår

Till vilka företag har SPAR lämnat ut uppgifter om mig?

Skatteverket lämnar, liksom alla andra myndigheter, ut allmänna handlingar (exempelvis beslut eller andra uppgifter) enligt offentlighetsprincipen. Enda undantaget är om det råder sekretess enligt exempelvis Offentlighets- och sekretesslagen. De personer vars namn eller uppgifter som förekommer i de allmänna handlingarna som lämnas ut underrättas inte.

Verksamheten vid SPAR bygger på samma grund, dvs utlämnandet av uppgifter sker enligt offentlighetsprincipen. Skillnaden är dock att utlämnandet sker i elektronisk form.

I lagen (1998:527) och förordningen (1998:1234) om det statliga personadressregistret finns bland annat regler om vilka uppgifter som får finnas i SPAR samt vilka uppgifter som får lämnas ut till olika kunder (myndigheter, branscher etc). Här regleras också vad som krävs av en kund för att kunna få uppgifter från SPAR.

På SPAR:s webbplats finns en förteckning över alla kunder (företag, organisationer, myndigheter etc) som har tillgång till uppgifter från SPAR. Alla dessa kunder har ansökt och beviljats tillstånd om att få uppgifter från SPAR.

SPAR har tidigare inte haft någon möjlighet att redovisa till vem uppgifter om en viss person har lämnats ut. Det har inte skett någon loggning i SPAR av detta. Från och med mitten av maj 2020 loggas dessa uppgifter och redovisas på var och ens registerutdrag.

Vilka uppgifter som de facto lämnas ut i de enskilda fallen framgår av informationen i var och ens registerutdrag. Motsvarande information finns även här på webbplatsen under "Personuppgifter".

Kontakta oss

Telefon

0771-18 17 16

Måndag - torsdag kl. 08:00 - 19:00

Fredag & vardagar före röd dag kl. 08:00 - 17:00

Adress

Skatteverket SPAR

171 94 SOLNA